Home > General > IPC del 3% interanual a la zona euro

IPC del 3% interanual a la zona euro

18/09/2021

Ahir vam veure camins divergents a les borses mundials, amb els selectius marcant variacions moderades. En un principi, s’esperava una jornada amb possible volatilitat atès que ahir es produïa el venciment trimestral de futurs i opcions sobre índexs i accions, un moment en què el mercat sospesa la possibilitat de desfer o no les cobertures.
En l’esfera macroeconòmica destaquem que el Regne Unit va publicar l’evolució de les vendes minoristes del mes d’agost amb uns resultats que van decebre el consens de mercat. Pel que fa a les vendes minoristes subjacents, que exclouen l’efecte de la venda de vehicles, van retrocedir un 0,9%, mentre que en termes globals l’indicador es va mantenir invariable.
A la zona euro vam conèixer que l’IPC es va situar en el 3% interanual, en línia amb el pronòstic i accelerant des de l’anterior lectura del 2,2%. Excloent l’efecte dels preus de l’energia i els aliments frescos el resultat va ser de l’1,6%.
Als Estats Units les principals referències es van centrar en el sentiment del consumidor, ja que es van publicar l’índex de confiança i l’índex d’expectatives del consumidor de la Universitat de Michigan, que són coneguts com a termòmetre de l’activitat econòmica.
D’altra banda, cal destacar entre les notícies empresarials el nerviosisme que s’està generant als mercats pel col·lapse financer del gegant immobiliari xinès Evergrande. L’empresa es deixava un 3,42% ahir, sumant pèrdues a la caiguda de valor del 50% que porta en un mes.
Pel que fa al parell eurodòlar, el canvi se situava prop d’1,1778 amb una lleugera depreciació del bitllet verd.

Categories: General Tags: