Home > General > Inici de setmana negatiu

Inici de setmana negatiu

21/09/2021

Obrim una setmana marcada per diverses reunions dels bancs centrals, entre les quals la de la Fed avui i demà. La sessió d’ahir no va destacar per la publicació de dades macroeconòmiques, només destacaríem que l’índex de preus del productor alemany es va incrementar un 1,5%, per sobre de les estimacions del consens.
Tanmateix, la jornada va presentar força volatilitat en l’àmbit global, amb correccions d’una intensitat que feia dies que no presenciàvem. La Xina i el Japó no van actuar com a referència degut a la festivitat de les seves borses. Tanmateix, el Hang Seng de Hong Kong es va deixar un 3,30% arrossegat per la situació financera del gegant immobiliari Evergrande, que va caure més d’un 10%.
Al continent europeu es va contagiar el nerviosisme, ja que l’Euro Stoxx-50 va caure un 2,11%, situant-se en 4.043 punts, mentre que altres selectius com el FTSE MIB i el DAX van retrocedir un 2,57% i un 2,31%, respectivament. Les borses més resistents van ser l’espanyola i l’anglesa, amb caigudes de prop d’un punt percentual.
Als Estats Units cap índex se salvava. En horari de tancament europeu el Russell-2000 perdia un 3,10%, el Nasdaq un 2,76% i l’S&P-500 un 2,20%. D’altra banda, les cotitzacions en verd es reservaven per al sector de les aerolínies degut a informacions sobre que el país podria estar aixecant les restriccions de viatges a Europa i el Regne Unit les properes setmanes.
Per últim, l’encreuament eurodòlar es mantenia estable en 1,1729.

Categories: General Tags: