Home > General > Europa es desmarca en una sessió borsària pessimista

Europa es desmarca en una sessió borsària pessimista

17/09/2021

La jornada es va iniciar amb la davallada dels valors xinesos, que van caure més d’un punt percentual en un context de pessimisme generalitzat a l’Àsia. Al Japó, el Nikkei-225 va finalitzar un 0,62% avall     després que es publiqués un dèficit de balança comercial superior a l’esperat i unes exportacions que van créixer un 26,2% interanual, davant del 34% que s’esperava i l’anterior lectura del 37%.
A Europa els inversors van reaccionar en positiu a la compareixença de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde. L’Euro Stoxx-50 va tancar amb un augment del 0,56% en 4.169 punts, sent les borses d’Itàlia i Espanya les principals beneficiades amb augments del 0,83% i l’1,04%, respectivament.
Als Estats Units, el dia va destacar per l’alt nombre de referències macroeconòmiques. Entre aquestes, les lectures de les vendes minoristes i les vendes minoristes subjacents van créixer per sobre de l’esperat. L’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia va resultar en 30,7, xifra que suposava una millora notable per al sector. També es van compartir les dades de noves peticions de subsidi d’atur, en què les 332k peticions se situaven lleugerament per sobre de les 330k que preveia el consens d’analistes.
Tanmateix, en horari de tancament europeu Wall Street trencava la tònica alcista amb retrocessos de prop de mig punt percentual en el cas del Dow Jones i l’S&P-500, i una mica més moderats en el cas del Nasdaq i el Russell-2000.

Categories: General Tags: