Home > General > Més calma als mercats, però continua el biaix negatiu

Més calma als mercats, però continua el biaix negatiu

21/08/2021

Les borses europees i americanes van cotitzar amb relativa calma després de les sessions de risk-off viscudes durant la setmana. Tot i que les cotitzacions van ser mixtes, el sentiment general continuava pessimista.
A Europa, els països perifèrics van destacar negativament amb caigudes moderades, mentre que l’Euro Stoxx 50 es mantenia pràcticament pla al voltant dels 4.100 punts. Als Estats Units, els selectius S&P 500 i Nasdaq continuaven sent les referències més resilients a l’aversió al risc. Tanmateix, el Russell 2000 de petites i mitjanes empreses va seguir corregint força.
Les borses asiàtiques sí que van presentar un rumb definit, amb correccions especialment acusades als índexs xinesos, a causa que els operadors van continuar descomptant l’enduriment de la regulació i el control a les grans empreses que el govern de Xi Jinping està portant a terme des de fa uns mesos.
En el terreny macroeconòmic, destaquem la publicació de les vendes minoristes del mes de juliol al Regne Unit, que van sorprendre negativament amb una variació del -2,4%, quan el consens esperava un augment del 0,4%.
El parell EUR/USD cotitzava sense grans canvis, amb el tipus de canvi situat al voltant d’1,1673. L’or es va mantenir resistent cotitzant lleugerament en positiu a un preu de 1.787 dòlars/unça. Per acabar, les preocupacions sobre la demanda provocada pels efectes de la variant delta en l’economia estenien les pèrdues del petroli amb caigudes de gairebé dos punts percentuals i tancava així una de les pitjors setmanes de l’any per a l’or negre.

Categories: General Tags: