Home > General > Risk-off als mercats financers

Risk-off als mercats financers

20/08/2021

L’evolució de la borsa va estar marcada per la publicació de les minutes de la Reserva Federal en horari de nit a Europa, ja que la institució va deixar entreveure que la retirada d’estímuls econòmics podria arribar abans del que s’esperava amb la reducció de compres de bons. Els operadors van reaccionar amb pessimisme, dubtes i la mirada posada en la propera reunió de Jackson Hole.
Els mercats europeus es van veure arrossegats pels Estats Units i vam veure caigudes rellevants, sobretot al CAC 40 francès, que també es va veure perjudicat per la gran correcció d’empreses de luxe com Kering, LVMH i Hermes, que tenen gran exposició al mercat xinès i es podrien veure afectades pel caire dur que està prenent la política xinesa envers les grans empreses. A Wall Street les tecnològiques van aconseguir amortir parcialment les caigudes.
Davant aquesta situació d’incertesa, els mercats financers han estat rotant cap a actius refugi com el deute públic (el treasury a 10 anys americà ja presenta un rendiment del 1,24%), així com divises com el franc suís, el ien i el dòlar, en què aquest últim està cotitzant a màxims de 9 mesos respecte a l’euro. L’or es va mantenir impassible, amb un preu d’entorn 1.870 dòlars per unça i cotitzant pràcticament pla.
La por que la variant delta desacceleri el bon ritme de recuperació econòmica va impactar negativament sobre les matèries primeres, en què el petroli es deixava gairebé un 4 per cent tocant mínims de tres mesos.

Categories: General Tags: