Home > General > Publicacions de PMI decebedores a Europa i Estats Units

Publicacions de PMI decebedores a Europa i Estats Units

24/08/2021

Els mercats financers es van comportar de forma contrària a la setmana passada per un possible retard en la retirada d’estímuls de la Reserva Federal per l’avenç de la variant Delta. D’altra banda, el control del virus a la Xina (que va anunciar que no hi havia cap cas de transmissió comunitària de Covid per primer cop des de juliol) va animar el preu del petroli, que va augmentar gairebé en un 6%. L’or negre també es va veure afavorit pel retrocés del dòlar, ja que la divisa va fer una pausa al rally de la setmana passada. El tipus de canvi respecte a l’euro se situava en 1,1738. En el terreny macroeconòmic es van publicar PMI de França, Alemanya, Regne Unit i l’Euro Zona, malauradament els resultats van estar per sota del previst i lleugerament per sota de les anteriors lectures. L’única excepció va ser el PMI de serveis d’Alemanya, que va puntuar per sobre de l’expectativa. A Estats Units també es va publicar aquest indicador d’activitat, que va obtenir també resultats decebedors. A les borses mundials els índexs asiàtics van mostrar un rebot important amb increments d’entorn el 2% a Xina, Taiwan i Japó. Mentrestant, Europa tancava amunt però amb variacions més moderades, on l’Euro Stoxx 50 se situava en 4.176 punts amb un guany del 0,70%. Pel que fa a Estats Units, el Nasdaq i el Russell 2000 s’apuntaven un alça al voltant el 1,50 per cent mentre el Dow Jones es quedava endarrerit amb un augment inferior al punt percentual.

Categories: General Tags: