Home > General > El dòlar continua guanyant terreny a l’euro

El dòlar continua guanyant terreny a l’euro

19/08/2021

La majoria de les borses asiàtiques van finalitzar ahir en verd. Els selectius de la Xina van obtenir guanys de fins al 1,49% mentre que el Nikkei 225, principal índex del Japó, va apreciar-se un 0,59% després publicar-se la balança comercial del mes de juliol. Tot i que les exportacions del país nipó van estar per sota del que s’esperava, es va mantenir un superàvit comercial superior a les expectatives dels analistes.
Al Regne Unit, es va donar a conèixer la lectura de l’IPC interanual del mes de juliol que, amb un 2%, va quedar moderadament per sota de la xifra a la qual apuntava el consens. També es va publicar l’IPC de la zona euro, que es va posicionar en el 2,2%, en línia amb les estimacions i augmentant des de l’anterior lectura d’1,9%.
Els selectius europeus van acabar el dia en tonalitat mixta, amb l’Euro Stoxx 50 disminuint un 0,17%. Els països perifèrics van destacar amb increments moderats, a diferència del CAC 40 francès, que es deixava un 0,73%.
Als Estats Units, s’esperava una sessió interessant, i era la principal cita del dia la publicació de les actes de la reunió del FOMC a les 20.00 CET. També van destacar els permisos de construcció i l’evolució dels inventaris de petroli de l’AIE. Pel que fa a la borsa, en horari de tancament europeu, els índexs americans cotitzaven sense grans variacions.
Per acabar, el dòlar baixava dels 1,17 respecte a l’euro, seguint la ratxa alcista que va iniciar el mes de maig i situant-se a màxims de l’any.

Categories: General Tags: