Home > General > Indefinició a Europa i correcció a Àsia i els Estats Units

Indefinició a Europa i correcció a Àsia i els Estats Units

18/08/2021

Les borses asiàtiques van tancar a la baixa un dia més. Les preocupacions respecte a la desacceleració econòmica van portar els selectius xinesos a finalitzar la sessió amb caigudes de fins al -2,40%.
D’altra banda, els principals mercats europeus van finalitzar el dia mixts amb lleugeres variacions, a excepció de l’Ibex-35 espanyol i l’FTSE i l’MIB italià, que van caure un -0,68% i un -0,85% respectivament. L’FTSE 100 britànic va pujar un +0,38% impulsat per les positives publicacions en el terreny laboral i perquè la taxa d’atur del país es va situar en el 4,7% (una dècima per sota de l’esperat). També vam conèixer l’evolució del PIB de la zona euro, que va créixer un +2% en el 2T (+13,6% interanual).
Als Estats Units els índexs corregien amb certa contundència, explicat en part per la publicació pessimista de vendes minoristes. La mancança de semiconductors va impactar amb força a aquest paràmetre per suposades limitacions a la compra de béns com vehicles i electrodomèstics.
A tancament europeu, el Dow Jones i l’S&P 500 mantenien les pèrdues per sota del punt percentual, no era el cas del Nasdaq i del Russell 2000, ja que aquest últim s’apropava a una correcció del 2%. L’ambient d’incertesa va impulsar el dòlar respecte a l’euro un dia més, situant el tipus de canvi en 1,1716. Per últim, en la temporada de resultats empresarials ahir va ser el torn de grans companyies com Walmart i Home Depot

Categories: General Tags: