Home > General > La desacceleració econòmica xinesa es propaga a les borses

La desacceleració econòmica xinesa es propaga a les borses

17/08/2021

El pessimisme va llastrar les borses en l’inici de la segona quinzena d’agost. Les caigudes en les borses asiàtiques van estar potenciades per la preocupació envers la variant Delta de la Covid-19 i la desacceleració econòmica. Aquesta última es feia palpable amb la publicació de les dades de producció industrial de la Xina, que van apuntar a una variació del +6,4%, quan el pronòstic era de +7,8%. El declivi del Nikkei 225 va destacar amb un -1,62% avall, tot i haver presentat dades del PIB del segon trimestre i producció industrial superiors a l’estimat. El sentiment es va traslladar al continent europeu, on les borses van tancar el dia a la baixa. L’índex Euro Stoxx 50 va caure un -0,64% mantenint-se per sobre dels 4.200 punts. Als Estats Units el Nasdaq liderava les pèrdues, que giraven entorn un -0,80% en horari de tancament europeu. Quant a l’S&P 500, la principal referència del mercat americà, cedia un -0,28%. L’ambient d’aversió al risc va impulsar el dòlar com a actiu refugi, situant el tipus de canvi respecte a l’euro en 1,1775. El petroli va corregir entorn un punt percentual per dubtes amb relació a la futura demanda mundial, estretament lligada al dinamisme econòmic del gegant asiàtic. Per últim, la tensió geopolítica augmentava amb la presa de control de Kabul per part dels talibans, poc després de la retirada militar dels Estats Units a la zona segons els directius del president Biden.

Categories: General Tags: