Home > General > Els mercats de renda variable es contagien d’esperança

Els mercats de renda variable es contagien d’esperança

15/05/2021

El dia d’ahir no va destacar per multitud de dades macroeconòmiques de rellevància, a excepció de les lectures de vendes minoristes nord-americanes, lectures que sent positives podrien arribar a fer que el dòlar baixes d’1,21 en l’encreuament eurodòlar. D’altra banda, a Europa va destacar el comunicat del Banc Central Europeu sobre política monetària.
Amb relació a les borses, els índexs asiàtics van tancar a l’alça, tant al Japó com a la Xina, on alguns casos van coronar per sobre del 2% positiu, en part pel contagi de l’optimisme americà. En canvi l’Índia, va acabar en negatiu. Europa va cotitzar a l’alça, on la seva gran majoria d’indica­tius finalitzaven superant un augment del 0,5%. A l’altra part de l’Atlàntic, els selectius cotitzaven a l’alça, mentre que el dòlar baixava després que la Fed digués que no hi hauria cap mesura imminent per endurir la política monetària.
Pel que fa a la temporada de resultats, divendres van publicar empreses com Honda Motor o l’asseguradora i financera AIA Group Limited. Altres grans empreses que van publicar els dies anteriors com Alibaba o Walt Disney van sofrir davallades.
Amb referència a les principals matèries primeres, cotitzaven majoritàriament a l’alça, on l’or pujava prop del 0,70% i els barrils de cru Brent i WTI recuperaven lleugerament la setmana a la baixa que havien sofert. A causa del bloqueig del Mississipí, la major via fluvial dels Estats Units, va esdevenir catalitzador de pujades en el blat o la soja, entre d’altres.

Categories: General Tags: