Home > General > Dia mixt als mercats i VIX en augment

Dia mixt als mercats i VIX en augment

18/05/2021

Els índexs de l’Àsia van tancar en tonalitat mixta, ja que la Xina obtenia guanys de prop d’un punt percentual mentre que el Japó, Korea i Taiwan presentaven notes negatives, sobretot aquest últim, que va baixar el 2,99%. En l’àmbit macroeconòmic destaquem la publicació de l’índex de producció industrial de la Xina mesurat en termes interanuals des de l’abril, el qual es va situar en 9,8% en línia amb les estimacions però mostrant certa desacceleració respecte de l’anterior lectura de 14,1%.
A Europa els principals selec­tius van tancar també mixtos, l’Euro Stoxx-50 es va deixar un 0,26% però es mantenia per sobre dels 4.000 punts. D’altra banda, la borsa portuguesa i la italiana van destacar positivament amb increments del 0,89% i el 0,39%, respectivament.
A la borsa americana els principals selectius cotitzaven en vermell, destacant el Nasdaq amb una caiguda d’un punt percentual, seguit per l’S&P-500, que queia un 0,47%, en horari de tancament europeu.
La sessió va ser poc intensa quant a publicacions econòmiques, només caldria destacar diferents compareixences de membres dels bancs centrals d’Europa, el Regne Unit i els Estats Units.
En l’àmbit empresarial destacaven els plans de fusió d’AT&T Inc. amb Discovery Inc., la unió desembocaria en una empresa d’uns 130.000 milions de dòlars de valoració, amb uns actius en què destaquen la CNN i HBO, entre d’altres.
Amb relació a les matèries primeres, tant l’or com el cru Brent i WTI cotitzaven en verd, i l’encreuament de l’eurodòlar se situava prop de l’1,2150.

Categories: General Tags: