Home > General > De nou, la millora en el terreny laboral calma les borses

De nou, la millora en el terreny laboral calma les borses

14/05/2021

La principal dada macroeconòmica del dia va ser la publicació de les noves peticions de subsidi d’atur dels Estats Units, que es van situar en 473K, una xifra millor que l’esperada de 490K i també que l’anterior lectura de 507K.
Aquesta publicació va ajudar que Wall Street cotitzés en verd després d’un inici de setmana convuls agreujat dimecres per uns nivells d’inflació més accentuats del que s’estimava. Es així com el Dow Jones guanyava al voltant d’un 1,30%, seguit de l’S&P-500, que cotitzava a nivells de 4.100 punts. A Europa, en canvi, les borses van tancar mixtes recuperant part de les caigudes que es van veure durant el matí. L’Euro Stoxx-50 va obtenir una variació del +0,16%, mentre que els selectius d’Espanya i el Regne Unit destacaven amb baixades properes a mig punt percentual.
Quant a les presentacions de resultats d’ahir, es podien distingir companyies com la gegant Alibaba, la qual va publicar una xifra de vendes del primer trimestre del 2021 superior a les estimacions, en contraposició al benefici per acció de l’empresa, que va ser de 10,32 dòlars, inferior a l’expectativa d’11,8 dòlars. Aquesta decepció arrossegava el preu de l’acció prop d’un 5%. També destacaven les publicacions de Walt Disney, Airbnb o Coinbase, que presentaven posttancament de mercat.
D’altra banda, el bitcoin queia més de dos dígits després que Elon Musk declarés que no acceptaria la criptodivisa com a mitjà de pagament dels vehicles de Tesla.

Categories: General Tags: