Home > General > Sorpresa en una de les publicacions ‘macro’ més esperades del mes

Sorpresa en una de les publicacions ‘macro’ més esperades del mes

13/05/2021

La sessió d’ahir va ser intensa quant a publicacions macroeconòmiques. El dia va començar amb la lectura de PIB del Regne Unit, que es va situar en un -6,1% interanual, en línia amb les estimacions. Pel que fa a la producció manufacturera, es va incrementar un 2,1%, més de l’esperat. Posteriorment, es va conèixer l’evolució de l’IPC dels Estats Units, una de les dades que més expectació despertaven aquest mes degut a les creixents preocupacions envers un possible augment rellevant de la inflació. El resultat va ser un IPC interanual del 4,2% que contrastava amb el pronòstic del 3,6%, mentre que a nivell subjacent es va situar en un 3%, també molt per sobre de l’estimació del 2,3%.
Com a conseqüència, els rendiments dels treasuries repuntaven (+3,94% el bo a 10 anys dels Estats Units), el dòlar s’apreciava en contra de l’euro   (-0,62%) i l’or queia (-0,72%). Amb relació a les borses, Europa va tancar amb relativa calma majoritàriament en verd, l’Eurostoxx es va incrementar un 0,06% i el FTSE-100 va destacar amb una alça del 0,82%. A Wall Street la correcció continuava amb el Nasdaq sent l’índex més afectat per les dades d’inflació, baixant prop d’un 2,30% en horari de tancament de mercat europeu.
Addicionalment, l’AIE va publicar l’evolució dels inventaris de petroli, els quals sorprenien negativament perquè la caiguda de 427.000 barrils es quedava molt lluny del decrement esperat de 2.817 milions de barrils.

Categories: General Tags: