Home > General > La zona euro torna a la recessió

La zona euro torna a la recessió

01/05/2021

Els principals selectius asiàtics van tancar en negatiu, destacant el Hang Seng de Hong Kong, que culminava l’últim dia de cotització setmanal en -2,14%. A Europa els índexs cotitzaven en tonalitat mixta, mentre que als Estats Units les borses es tenyien de vermell.
Amb relació a la macroeconomia, es van publicar indicadors com el PMI manufacturer de la Xina del mes d’abril, en què tant la previsió de 51,7 i la lectura anterior de 51,9 van ser superiors a la l’actualització de 51,1. A Europa es va publicar el PIB alemany del primer trimestre del 2021, que va disminuir un 1,7%, quan la previsió de caiguda era de l’1,5%. A la zona euro la lectura de l’IPC interanual de no va suposar sorpreses ja que va coincidir amb les previsions dels analistes, situant-se en 1,6%, en canvi, la publicació del PIB del primer trimestre va superar les expectatives, amb una caiguda del 0,6%. La taxa d’atur del 8,1% també va sortir millor de l’esperat, millorant una dècima respecte de l’anterior lectura.
Per últim, destaquem que la Comissió Europea ha emès càrrecs antimonopoli contra Apple a causa que considera que el gegant tecnològic hauria portat a terme pràctiques a l’App Store que violen les regles de competència, ja que imposa als desenvolupadors l’ús del sistema de compra de la companyia, cobrant un sobrecàrrec de preu al consumidor del 30%. La multa podria arribar a un 10% dels ingressos anuals i és conseqüència d’una demanda interposada per Spotify l’any 2019.

Categories: General Tags: