Home > General > La disminució de les restriccions per la Covid-19, en el punt de mira de la Unió Europea

La disminució de les restriccions per la Covid-19, en el punt de mira de la Unió Europea

04/05/2021

Els selectius europeus van tancar en verd, en què l’EuroStoxx-50 va pujar un 0,60%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els principals índexs americans van obrir a l’alça per sobre del mig punt percentual encara que posteriorment es van situar en tonalitat mixta, en què el Nasdaq cotitzava en terreny negatiu a tancament europeu.
També destacava la importància de la decisió per part de la Unió Europea en posar rumb a la normalitat de cara a l’estiu, disminuint les restriccions provocades per la pandèmia. Europa mostra signes d’estar controlant el virus, de manera que la UE recomana acollir visitants de països amb taxes de contagi baixes i també turistes que es trobin inoculats amb vacunes aprovades per la UE, com ara les produïdes per Pfizer, AstraZeneca, Moderna i Johnson & Johnson.
En l’àmbit macroeconòmic, es publicaven indicadors d’interès com el PMI manufacturer de la zona euro, el qual va ser negatiu, ja que la publicació obtinguda va ser de 62,9 mentre que tant la lectura anterior com la previsió dels analistes va ser de 63,3. Als Estats Units destacava la publicació del PMI manufacturer ISM, que també va ser negatiu, i les declaracions de Powell, president de la Fed.
Les principals matèries primeres cotitzaven a l’alça, on l’or es trobava al voltant dels 1.795 dòlars, que suposava una variació de l’1,45%, també destacable la plata el dia d’ahir, ja que pujava més d’un 4%, i tant el petroli Brent com el WTI pujaven prop d’un 1,30%.

Categories: General Tags: