Home > General > L’economia americana s’enforteix en el primer trimestre

L’economia americana s’enforteix en el primer trimestre

30/04/2021

La Reserva Federal va mantenir sense canvis els tipus d’interès i considerava que era massa aviat per parlar de retirada d’estímuls, tot i la visió més optimista respecte a la recuperació econòmica.
En el terreny macroeconòmic es va publicar el canvi d’aturats a l’economia alemanya, la xifra va apuntar un increment de 9K que contrastava amb l’estimació de disminució de 10K. La taxa d’atur es va mantenir sense canvis en el 6%. Als Estats Units el PIB del primer trimestre del 2021 es va situar en el 6,4%, tres dècimes millor que el pronòstic dels analistes. Les noves peticions de subsidi d’atur van marcar un nou mínim en 553K, tot i així, no van superar les expectatives de 549K.
Els resultats continuaven sòlids, Facebook tocava màxims incrementant prop d’un 6% després de superar les expectatives dels analistes, Apple i Mastercard també presentaven bones xifres i els inversors quedaven a l’espera de la publicació posttancament de mercat del gegant de l’e-commerce Amazon.
L’Eurostoxx-50 va tancar un 0,44% avall i, en general, la tònica va ser negativa per a la resta del continent europeu a excepció de les borses de Portugal i Espanya. Els Estats Units cotitzaven amb signe mixt i sense grans oscil·lacions. L’or queia a mesura que els retorns dels bons del Tresor americans repuntaven i el dòlar s’enfortia a 1,2110. El barril de petroli continuava a l’alça incrementant un 1,30% degut a la millora en les previsions de la demanda.

Categories: General Tags: