Home > General > Esperances de salut i recuperació econòmica al tercer trimestre

Esperances de salut i recuperació econòmica al tercer trimestre

12/02/2021

La Comissió Europea va actualitzar les previsions econòmiques, modificant la caiguda del 2020 al 6,8% des del 7,8% que preveia el novembre passat, el creixement de 2021 al 3,8% des del 4,2% anterior i el de 2022 també al 3,8% des del 3%. És a dir, pronostica una caiguda menys pronunciada el 2020 però una recuperació menys vigorosa el 2021 degut als confinaments de segones i terceres onades del virus al vell continent. L’anàlisi dels propers trimestres augura una millora progressiva de l’activitat econòmica ja que, després d’un primer trimestre molt complicat, s’espera un repunt important del consum i el comerç a partir del tercer trimestre. Als Estats Units es va publicar la dada laboral referent a les noves peticions de subsidi d’atur, la qual es va situar en 793K, pitjor que les 757K que esperava el mercat però millor que les 812K de la lectura anterior. Les borses americanes cotitzaven a l’alça animades per la reiteració de la Fed quant al fet que la política continuaria sent acomodatícia per apuntalar la solidesa de la recuperació. A Europa els índexs presentaven variacions mixtes, tot i que també predominava el verd. Pel que fa a l’Àsia, les principals borses no cotitzaven amb motiu de la festivitat de l’any nou, un tancament que s’allargarà fins a la setmana que ve. El bitcoin tornava a sorprendre amb una alça de més del 8% després que Bank of NY Mellon anunciés la creació d’una unitat enfocada en l’operativa amb actius digitals.

Categories: General Tags: