Home > General > Europa fa autocrítica i l’or negre continua amb la bona ratxa

Europa fa autocrítica i l’or negre continua amb la bona ratxa

11/02/2021

Borses tenyides de vermell als dos costats de l’Atlàntic en una sessió centrada en les declaracions que van realitzar els bancs centrals dels Estats Units, Europa i el Regne Unit amb relació a l’evolució de la recuperació de les seves economies. Ursula von der Leyen també va comparèixer. La presidenta de la Comissió Europea va reconèixer que les previsions quant a la producció i distribució de les vacunes havien estat massa optimistes i que no havien tingut en compte l’escenari dels retards en el lliurament de les dosis encarregades i pagades. Entrant en xifres concretes dels mercats financers, l’Eurostoxx-50 va perdre un 0,35% mentre el DAX i l’IBEX-35 destacaven negativament amb caigudes del 0,56% i el 0,49%, respectivament. Als Estats Units, el Dow Jones es mantenia pràcticament pla i l’S&P queia un 0,20%. D’altra banda, el Nasdaq i el Russell-2.000 presentaven variacions a la baixa moderades, d’un 0,42% i un 0,20%, respectivament. Amb relació a dades macroeconòmiques, es van publicar els IPC de diverses economies. La taxa d’inflació corresponent al mes gener de la Xina es va situar en l’1%, a Alemanya en el 0,8% i als Estats Units en el 0,3%. El inventaris de petroli de l’Institut Americà del Petroli van disminuir més de l’esperat en la lectura publicada ahir, fet que va impulsar una jornada més els preus de l’or negre. El parell eurodòlar es canviava a 1,2133, amb una apreciació del 0,13% de l’euro.

Categories: General Tags: