Home > General > Comencem a pagar la factura del Nadal

Comencem a pagar la factura del Nadal

06/01/2021

Al Regne Unit es va iniciar el tercer confinament nacional per contenir la propagació de la nova soca del coronavirus. Al mateix temps, es va aprovar un paquet d’ajuda fiscal de 4.600 milions de lliures a empreses per ajudar a mantenir els llocs de treball fins que les vacunacions canviïn el rumb de la pandèmia. S’espera que en els propers dies mesures més estrictes es generalitzin a Europa, ja que el nivell de contagis està augmentant sense treva. Aquí s’ha de sumar que el programa de vacunacions s’està portant a terme de forma més lenta del que estava previst. Als Estats Units, la segona votació de les eleccions al Senat està mantenint els mercats en alerta, atès que les possibilitats d’una victòria demòcrata, inicialment escasses, han augmentat notablement. Aquest escenari implicaria un estímul fiscal addicional que no descomptat encara pel mercat. A finals de la sessió europea, els principals índexs del Vell Continent cotitzaven majoritàriament amb caigudes moderades mentre que als Estats Units el verd dominava els parquets. En el mercat de divises, l’USD va continuar depreciant-se respecte a l’EUR, que a finals de la sessió europea es canviava per 1,2285 (+0,31%). El Banc Popular de la Xina va elevar el tipus de canvi oficial del iuan a màxims de dos anys i mig, i l’ubicava en 6,4760 versus l’USD. Els futurs del petroli Brent sumaven un increment del +3,54% fins a 52,91 USD per barril, enmig de tensions geopolítiques entre l’Iran i Corea del Sud i a l’espera d’una nova reunió de l’OPEP+.

Categories: General Tags: