Home > General > Onada blava i ratificació del president Biden

Onada blava i ratificació del president Biden

08/01/2021

Simpatitzants del president Trump van assaltar el dia 6 el Capitoli dels Estats Units, intentant evitar la ratificació del resultat de les eleccions del 3 de novembre passat, en un atac sense precedents. Finalment, la ratificació es va fer efectiva ahir. Mentrestant, a Geòrgia els demòcrates es van fer amb el control dels dos escons en joc pel control del Senat dels Estats Units, augmentant les probabilitats de consecució de l’agenda legislativa del nou president, Joe Biden. La majoria ajustada de 50+1 podria ser suficient per impulsar endavant més estímuls fiscals però no per aconseguir grans pujades d’impostos, una recepta que, tot i que alterarà l’equilibri pressupos­tari, potenciarà el creixement econòmic. A Europa la vacuna de Moderna ja està llesta per a la seva distribució, després de ser aprovada per part de l’Autoritat Europea del Medicament. El preu del petroli WTI va superar el nivell de 50 dòlars per barril per primera vegada des del febrer del 2020, després que l’OPEP+ hagi retallat la producció de 500.000 barrils diaris.
Les principals publicacions macro van ser l’IPC subjacent de la zona euro (0,2% vs. 0,2% previst), i als Estats Units les dades setmanals de sol·licituds inicials de subsidi d’atur (787K vs. 800K estimat) i el PMI no manufacturer (57,2 vs. 54,6 consensus). A final de la sessió europea, tant als Estats Units com a Europa els mercats financers cotitzaven moderadament en verd, destacant el Nasdaq, que pujava un 2,38%.

Categories: General Tags: