Home > General > Renovades esperances per al 2021

Renovades esperances per al 2021

05/01/2021

Arranca un nou any amb renovades esperances en tots els sentits. Actualment, amb el virus com a tema omnipresent a totes les converses, encara segueix havent-hi incògnites de quan serà el final tot i que cada vegada s’apropa més el final del malson. Amb l’etapa de vacunació acabada d’encetar i enmig de nous confinaments propiciats per les temors de la nova soca, els selectius del Vell Continent han iniciat l’any amb una tonalitat bastant positiva, on l’índex capdavanter ha estat el PSI 20 portuguès amb pujades de l’1,95. Seguit de ben a prop pel FTSE 100, amb apreciacions de l’1,72%, després de desencallar in extremis  les negociacions per evitar un hard Brexit, i BEL 20 belga +1,30% tancant el podi de les pujades.  Finalment  l’Eurostoxx 50 acabava salvant el terreny negatiu després de fluctuar una estona finalitzant pla. Paradoxalment, a l’altra banda de l’Atlàntic es vivia una primera sessió amb moderades correccions motivades principalment pels rebalanceigs mensuals després de les fortes pujades i amb un rerefons d’unes noves eleccions americanes, aquest cop per saber si republicans o demòcrates governaran el Senat. Actualment la representació majoritària està formada pels republicans i un possible canvi, al qual a dia d’avui els analistes li donen una probabilitat del voltant del 40%, podria esdevenir catalitzador de moviments sectorials de mercat. A tancament de sessió europea l’encreuament eurodòlar se situava a nivells d’1,226 i ha arribat a superar lleugerament l’1,23 durant la jornada.

Categories: General Tags: