Home > General > Final d’any tranquil i vista sobre la desitjada recuperació del 2021

Final d’any tranquil i vista sobre la desitjada recuperació del 2021

31/12/2020

Ahir va ser l’última sessió completa de l’any. Les borses van cotitzar sense grans variacions, amb els índexs europeus lleugerament baixistes i els americans moderadament positius. Al Regne Unit el parlament votava l’aprovació del Brexit, mentre que la Unió Europea i la Xina es disposaven a tancar un acord amb l’objectiu de facilitar les inversions entre les dues potències. Amb relació a l’evolució del virus, el govern britànic va ser el primer del món a aprovar la vacuna desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford. Tanmateix, Boris Johnson va haver d’aprovar més restriccions a determinades zones del Regne Unit per contenir l’expansió del virus. Creuant l’Atlàntic, Joe Biden va criticar la lentitud de l’administració de Donald Trump quant a la distribució de la vacuna. Addicionalment, es va identificar per primera vegada la nova soca de Covid als EUA, concretament a Colorado. A final de la sessió europea l’Eurostoxx tancava amb un -0,32%, en un dia de baixa volatilitat en què el pitjor resultat va ser el del FTSE-100, amb una caiguda del 0,70%. Als Estats Units l’S&P-500 cotitzava amb un increment del 0,32%, el Dow Jones, del 0,56%, i el Nasdaq, del 0,37%. El dòlar retrocedia un 0,29% respecte a l’euro, assolint un preu de 1,2281. També es depreciava respecte al JPY +0,25% i el GBP +0,70%.
Quant a les matèries primeres, els futurs de l’or s’apuntaven un increment del 0,40%, arribant a un preu de 1.890 dòlars per ozt, i el preu de barril Brent cotitzava pràcticament pla.

Categories: General Tags: