Home > General > Obrim la barra lliure abans de cap d’any

Obrim la barra lliure abans de cap d’any

30/12/2020

La Cambra de Representants va recolzar el paquet d’estímuls econòmics després de l’esperada signatura del president Donald Trump. A més, es va votar a favor d’augmentar les ajudes als americans de 600 dòlars a 2.000 dòlars, una mesura també defensada per l’actual president però que desperta grans reticències al partit republicà, més preocupat per la sostenibilitat fiscal. Només el plantejament de la possibilitat de nous estímuls va propiciar l’assoliment de nous màxims històrics a Wall Street. El Nikkei es va sumar a la tendència apuntant-se un contundent increment del 2,66%, arribant a màxims de tres dècades. L’optimisme va continuar durant la sessió, amb l’Eurostoxx tancant en verd per cinquena jornada consecutiva. Després de quatre dies festius, el FTSE-100 va celebrar l’acord del Brexit amb un augment de l’1,52%. Amb relació a esdeveniments macroeconòmics, no es van publicar estadístiques rellevants. A final de la sessió europea el dòlar va tocar mínims de dos anys respecte a l’euro, per l’augment de l’oferta de dòlars a l’economia i un major apetit pel risc per part dels inversors. D’altra banda, l’or pujava un 0,45% i el petroli un 0,92%. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, el programa de vacunació europeu va començar amb les primeres inoculacions a les residències de gent gran i el personal sanitari. Com a efemèride, destaquem que ahir es va complir un any des que es van detectar els primers casos de Covid-19 a Wuhan.

Categories: General Tags: