Home > General > El Regne Unit, aïllat, aquesta vegada no tan sols pel Brexit

El Regne Unit, aïllat, aquesta vegada no tan sols pel Brexit

22/12/2020

Ahir vam presenciar com el Regne Unit es desconnectava de gran part d’Europa després que es confirmés l’aparició d’una nova variant del coronavirus, possiblement més contagiosa. Les rutes de transport de persones i mercaderies es van veure paralitzades per aire, mar i terra, i el govern britànic va cancel·lar abruptament els plans de relaxar les restriccions a les reunions socials durant les festes de Nadal. La por es va estendre ràpidament als mercats financers, presentant caigudes generalitzades a nivell global. Aquesta notícia va eclipsar altres esdeveniments importants, com ara que als Estats Units finalment demòcrates i republicans van acordar diumenge un paquet d’ajudes a l’economia de 900.000 milions de dòlars, un programa d’estímul que entrava ahir en procés de votació a la cambra i al Senat. A Europa, com estava previst, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar llum verd a la vacuna desenvolupada per Pzifer-BioNTech. Quant a les matèries primeres, el petroli va registrar un moviment violent a la baixa, deixant-se un 4% per les incerteses en relació amb les previsions de la demanda. Mentrestant, l’or es va mantenir força estable. A final de la sessió europea les caigudes de la renda variable giraven al voltant del 3%, destacant l’IBEX-35 (-3,03%) i el DAX   (-2,84%). La baixada, però, va ser més moderada als selectius americans, de prop d’un 1% a tancament europeu. El dòlar es va enfortir respecte a l’euro cotitzant sobre 1,2218 (-0,30%).

Categories: General Tags: