Home > General > Després de la tempesta arriba la calma

Després de la tempesta arriba la calma

23/12/2020

La matinada d’ahir els mercats financers asiàtics van continuar amb l’abrupta caiguda iniciada dilluns. No obstant això, en el transcurs del dia els ànims van tornar a la calma i les borses cotitzaven majoritàriament en verd, recuperant part del terreny perdut. Això s’explica, en part, per la definitiva aprovació del pla d’estímul americà de 900.000 milions de dòlars. En l’àmbit macroeconòmic destaquem que la publicació del PIB trimestral del Regne Unit va suposar un creixement del 16%, mig punt percentual per sobre de l’esperat. La dada dels Estats Units va ser d’un 33,4%, també per sobre de l’estimat (33,1%). La confiança del consumidor de The Conference Board de desembre va ser del 88,6, pitjor que el que esperava el consens, de 97. A tancament de la sessió europea l’S&P i el Nasdaq no presentaven grans variacions, a diferència del Russell 2.000, selectiu de petites i mitjanes empreses, que s’anotava una pujada propera al 0,80%. Al costat contrari hi trobàvem el Dow Jones, que perdia al voltant d’un 0,30%. Addicionalment, destaquem que Apple pujava per sobre del 2% després d’anunciar que es proposava produir el seu primer cotxe elèctric per a l’any 2024. El vell continent cotitzava moderadament en verd, amb Espanya, Itàlia i França liderant els guanys. No vam arribar a veure una recuperació tan ràpida en el mercat de matèries primeres, ja que el petroli queia prop d’un 1,40% i l’or es depreciava un 0,66%. Al mercat de divises l’eurodòlar s’intercanviava a 1,2172, apreciant-se el dòlar en un 0,57%.

Categories: General Tags: