Home > General > Els mercats es van decantar pel vermell

Els mercats es van decantar pel vermell

19/12/2020

Ahir ens vam aixecar amb la notícia que el Banc del Japó havia mantingut els tipus d’interès en el 0,10% i ampliava sis mesos el programa d’assistència financera per pal·liar els efectes de la pandèmia, un biaix dovish en línia amb les accions de la resta dels bancs centrals mundials. A Europa, l’índex de confiança empresarial IFO va augmentar inesperadament al desembre (92,1 versus previsió de 90), fins i tot en un entorn d’estricte confinament per a la ciutadania alemanya, demostrant així la seva resiliència. Londres i Brussel·les van continuar amb el llarg estira-i-arronsa del Brexit. El to més pessimista en les conversacions, després que el primer ministre Boris Johnson declarés que és molt probable un no deal si Europa no canviava la seva posició substancialment, va afectar negativament la cotització del FTSE. Per la seva banda, els ministres de Medi Ambient de la Unió Europea van acordar un objectiu més ambiciós en matèria de canvi climàtic per al 2030, establint l’objectiu de reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle respecte als nivells del 1990 en un 55% (l’existent era del 40%). Als Estats Units els comitè assessor de la FDA va donar el vistiplau a la vacuna de Moderna, fet que facilitarà la logística de la distribució del fàrmac, donat que, respecte a la proposta de Pzifer-BioNTech, aquesta no necessita mantenir-se a unes temperatures tan baixes. L’evolució de la renda variable va anar perdent tracció a mesura que avançava la sessió. A Europa sí que vam presenciar més pessimisme en la renda variable.

Categories: General Tags: