Home > General > Europa acaba tancant plana. To positiu dels mercats

Europa acaba tancant plana. To positiu dels mercats

15/09/2020

Després d’unes sessions relativament dolentes per als principals mercats de renda variable, la jornada d’ahir va tornar a marcar cert positivisme, amb Europa tancant plana i uns mercats europeus que a mitjan sessió pujaven prop de l’1,5%. La notícia publicada dissabte passat que l’empresa farmacèutica anglesa AstraZeneca tornava a reprendre els assajos clínics de la potencial vacuna per la Covid-19 era un clar catalitzador. En aquest context normalment acostumen a ser els sector més cíclics els que millor reaccionen. Un exemple clar és IAG (antiga Iberia), que sumava un 4,7%. Hem de recordar que a part dels avenços sobre la vacuna el mercat també està molt atent a la situació geopolítica: segueixen les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, el Brexit sembla voler tornar a entrar en una situació de turbulències i sobretot tenir en compte que la carrera per la Casa Blanca és tensa entre Trump i Biden. Aquesta setmana els inversors també tindran la mirada clavada en les comunicacions que facin els Bancs Centrals: Fed (EUA), BoE (UK) y BoJ (el Japó). Les matèries primeres precioses com l’or i la plata també van cotitzar amb aplom. L’eurodòlar seguia estable, cotitzant en un encreuament de l’1,1870.

Categories: General Tags: