Home > General > El Brexit torna a primera línia de foc

El Brexit torna a primera línia de foc

12/09/2020

Amb el confinament i el coronavirus ens havíem oblidat de temes tan famosos de l’era pre-Covid com el Brexit. Boris Johnson, el Premier del Regne Unit, ha sigut l’encarregat de fer-nos recordar que les negociacions segueixen sobre la taula i que no està disposat que la desconnexió del Regne Unit amb la Unió Europea s’allargui més del necessari. I és que a menys de quatre mesos perquè els britànics surtin a efectes pràctics de la Unió Europea, Johnson planteja de saltar-se l’acord de retirada. La falta d’avançament en les actuals negociacions per tal d’intentar tancar un pacte comercial abans del mes de desembre és el que ha neguitejat el Premier britànic, les maneres de fer ja són conegudes per a tota la comunitat inversora com a poc ortodoxes. Així doncs, en aquest context, dijous es va produir una reunió d’urgència entre ambdues parts. Des de la Unió Europea es va expressar la preocupació envers a la llei sobre l’acord de sortida que va entrar en vigor l’1 de febrer passat i es va recordar que, sota les lleis internacionals, cap de les parts pot modificar l’acord unilateralment, tal com pretén fer el Regne Unit, ja que fer-ho podria suposar conseqüències legals. Aquesta situació neguiteja els mercats, que veuen com les probabilitats que es produeixi un Brexit caòtic augmenten, lluny d’un Brexit ordenat, tal com s’està intentant des que el referèndum celebrat el juny del 2016 al Regne Unit sortís Yes, Brexit.

Categories: General Tags: