Home > General > Segueix el tarannà positiu als mercats

Segueix el tarannà positiu als mercats

16/09/2020

Tot i que a Europa els mercats van començar la jornada d’ahir de forma indecisa, a poc a poc la sessió anava prenent direccionalitat. Les notícies que venien del continent asiàtic eren bones, recolzades per unes xifres macroeconòmiques favorables (vendes minoristes i producció industrial). Fet que vol donar a entendre que s’està recuperant l’economia deixant enrere els efectes de la Covid. A Europa es va donar a conèixer l’indicador de confiança alemany Zew, que va oferir una notable millora. Dels índexs destaca l’IBEX-35, que repuntava per sobre de l’1%. Del sector farmacològic Grifols i del de consum Inditex eren dels més afavorits. Entre els sectors més castigats destacava la banca. Aquests són dies clau per a la fusió de Caixabank i Bankia. Possibles desacords quant al preu del bescanvi que s’està parlant provoquen major volatilitat en el sector. Cal destacar que avui els inversors estan a l’expectativa de la publicació de resultats d’Inditex. Amb preresultats, el grup tèxtil d’Amancio Ortega liderava els guanys del selectiu sumant més d’un 5%. Del costat americà ahir va començar la reunió de dos dies de durada de la Reserva Federal Americana. No s’esperen grans canvis, però haurem de romandre atents al discurs del seu president, Jerome Powell. L’encreuament de l’eurodòlar es mantenia estable en 1,1851. Or i plata també es quedaven pràcticament invariables i en canvi el petroli carburava en positiu sumant prop d’un 2%.

Categories: General Tags: