Home > General > El BCE no sorprèn

El BCE no sorprèn

11/09/2020

Reunió del Banc Central Europeu sense grans novetats. Els inversors van veure com l’entitat reguladora de la política monetària europea s’ajustava a allò esperat i no modificava en cap sentit les directrius actuals en matèria de política monetària. Un dels punts calents de la reunió en què molts inversors tenien la mirada clavada era en els comentaris per part de la presidenta de l’entitat, Christine Lagarde, sobre la divisa de l’euro. Aquesta va assegurar, per tal de deixar clara la posició de la institució, que no es pretén en cap cas controlar el tipus de canvi. Aquestes declaracions van enlairar la cotització de la moneda única, la qual va arribar a perforar l’encreuament de l’1,19 respecte al dòlar americà. Cal dir que aquesta apreciació que està vivint durant els últims temps l’euro no beneficia l’economia del Vell Continent, ja que li resta competitivitat davant de la resta de socis comercials. A més a més, l’impacte deflacionista que genera va en contra d’un dels principals objectius de l’economia europea, que és la de generar inflació. D’altra banda, l’organisme va millorar la previsió del PIB per a aquest any al -8% des del -8,7% previ. En aquest context, els mercats europeus acabaven cotitzant sense un rumb clar, debatent-se entre el verd i el vermell paral·lelament amb Wall Street, que lluitava per mantenir el signe positiu en els seus tres índexs de referència. En clau espanyola, els valors que sortien beneficiats de la sessió van ser Inditex, que va pujar un 1,84%, i Cellnex, amb una pujada de 1,21%. Els valors que més van patir van ser Ence i Ferrovial, amb caigudes del 5,78% i 2,93%, respectivament.

Categories: General Tags: