Home > General > Respir per als mercats mundials

Respir per als mercats mundials

10/09/2020

Jornada de color verd tant als parquets europeus com als nord-americans enmig de la notícia de la interrupció per part d’Astrazeneca dels assajos de la vacuna d’Oxford contra el virus de la Covid-19 a causa que un dels participants pateix una malaltia “potencialment inexplicable” i, per tant, s’ha d’investigar si aquesta ha estat provocada com a efecte secundari de la vacuna. No obstant això, el mercat no es va prendre malament la notícia, ja que ho veu, per altra banda, positiu, ja que significa que els controls sobre l’evolució de la vacuna del virus estan funcionant correctament. En clau nord-americana, després de tres sessions de fortes caigudes principalment a les grans tecnològiques com Apple, Amazon i Alphabet, els selectius de Wall Street van rebotar amb força i aquests van recolzar els parquets europeus per tancar la sessió en positiu. Aquest final de setmana haurem d’estar atents a la reunió del Banc Central Europeu i a l’evolució de les negociacions del Brexit, després de que l’opció d’una sortida sense acord hagi tornat a prendre força. L’evolució de la cotització de l’euro enfront del dòlar, la qual va tocar ahir el nivell d’1,18, serà un punt important en què els inversors tindran les mirades fixes. En clau espanyola, els dos valors més beneficiats de la sessió eren Caixabank i Bankia, amb pujades del 5 per cent cadascuna, després que s’anunciessin les negociacions de la fusió entre ambdues.

Categories: General Tags: