Home > General > Els Estats Units tornen a deixar enrere els índexs europeus

Els Estats Units tornen a deixar enrere els índexs europeus

02/09/2020

El mes de setembre començava a mig gas per als mercats de valors europeus. Durant bona part de la jornada els principals col·lectius del vell continent cotitzaven en vermell, deixant entreveure la incertesa i cert neguit dels inversors per l’expansió del virus arreu del món, l’augment de les tensions entre els Estats Units i la Xina i una publicació de dades macroeconòmiques més fluixa de l’esperada. No obstant això, a l’altre costat de l’Atlàntic Wall Street obria a l’alça liderat novament per l’índex tecnològic americà, el Nasdaq. A més, el mercats americans rebien bones xifres dels indicadors avançats, impulsant una mica més els guanys. Això impulsava lleugerament els mercats europeus, que finalitzaven la sessió mixtos. El FTSE-100 britànic era l’índex més castigat de la sessió amb una caiguda propera als dos punts percentuals. Pel costat guanyador, el SMI suís tornava a liderar els guanys al vell continent amb una pujada del 0,63%. Als Estats Units, tots els índexs seguien registrant guanys al moment de tancament de la sessió europea. Pel que fa a les matèries primeres, l’or registrava lleugers guanys i assenyalava de nou els 2.000 dòlars. El petroli, per la seva part, seguia consolidant els nivells actuals, tot i la incertesa de la demanda, amb guanys que apropaven el barril de Brent i el cru WTI a nivells de 45,81 i 43,13 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar registrava màxims anuals en tocar el nivell d’1,2012, però finalment a tancament de la jornada europea se situava a 1,1955.

Categories: General Tags: