Home > General > Recollida de beneficis durant l’última jornada d’agost

Recollida de beneficis durant l’última jornada d’agost

01/09/2020

El mes d’agost s’acomiadava amb la recollida de beneficis per part dels inversors després d’una setmana en què els principals índexs globals s’apuntaven guanys considerables, l’S&P-500 creixia un 3,26% i l’Eurostoxx-50 un 1,71%. Les bones dades dels indicadors avançats juntament amb el missatge de major tolerància sobre els objectius d’inflació de la Reserva Federal Americana incrementaven la gana de risc per part dels inversors, impulsant els mercats. Ahir el dia es presentava com una jornada tranquil·la, sense gaires novetats macroeconòmiques. No obstant això, el govern de la Xina incrementava una mica més les tensions amb els Estats Units en introduir canvis a les llistes de limitació o restricció d’exportacions de tecnologia. Aquest moviment causava que l’executiu xinès hagués d’aprovar la venda de la xarxa social TikTok, complicant així l’operació. Pel que fa als mercats, els índexs europeus vivien una jornada de pèrdues moderades amb l’excepció de l’IBEX-35, que aprofundia la caiguda i es deixava prop d’un punt percentual addicional en comparació amb els seus homòlegs europeus. Als Estats Units, els mercats obrien mixtos. El Nasdaq, l’índex tecnològic americà, es mantenia en positiu mentre la resta dels principals índexs americans registraven pèrdues a tancament de la sessió europea. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI cotitzaven a nivells de 46 i 43,15 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar augmentava fins al nivell d’1,1949 en finalitzar la sessió europea.

Categories: General Tags: