Home > General > Europa reacciona

Europa reacciona

03/09/2020

Les protagonistes de la jornada d’ahir van ser les dades macroeconòmiques. D’una banda, coneixíem que Espanya incrementava el nombre d’aturats en finalitzar el mes d’agost, degut a la finalització prematura de la temporada de molts destins estivals a causa de la segona onada de contagis de coronavirus. En el mateix sentit, als Estats Units també donaven a conèixer dades d’ocupació pitjors que les esperades. D’altra banda, a Europa es coneixia la dada de l’índex de preus del productor, que millorava les expectatives dels analistes. Tot això en un context geopolític que sembla que s’hagi calmat els darrers dies. Amb tot, els mercats de valors del vell continent tancaven verds amb guanys superiors al punt percentual excepte a Espanya. L’IBEX-35 es quedava enrere dels seus homòlegs europeus i pujava un 0,48%. A més, durant la jornada d’ahir es confirmava que dos valors espanyols, Telefónica i BBVA, sortiran de l’Eurostoxx-50 el 18 de setembre. A l’altra banda de l’Atlàntic, Wall Street cotitzava mixt. En aquesta ocasió era el Nasdaq l’índex que cotitzava en negatiu després de tres sessions de guanys, en què havia acumulat una revaloració de poc més del 2,5%. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, la divisa americana recuperava terreny, fent retrocedir l’EUR/USD a nivells d’1,1832. El petroli, per la seva part, no recollia amb bons ulls les reduccions d’inventari als Estats Units i tant el barril de Brent com el cru WTI perdien més de dos punts percentuals a tancament del mercat europeu.

Categories: General Tags: