Home > General > La FED continua amb el seu discurs ‘dovish’

La FED continua amb el seu discurs ‘dovish’

29/08/2020

La segona jornada de reunió de Jackson Hole ha servit per tornar a escoltar un Jerome Powell, president de la FED, pronunciant un discurs novament dovish, és a dir, que seguirà amb una política monetària expansiva, amb tipus d’interès baixos amb l’objectiu d’afavorir l’increment del crèdit i del consum. Cal recordar que en el discurs de dijous va definir clarament el seu primer objectiu, que serà el de recuperar els nivells d’ocupació previs a la pandèmia mundial que passa per davant del d’estimular la inflació, que queda en segon pla tot i que roman com una de les principals fites a aconseguir. El discurs de Powell ha suposat la depreciació del dòlar respecte a moltes divises, i en relació a l’euro ja se situa al voltants de nivells de l’1,19, mentre que com a efecte reflex l’or es torna a apreciar i ja cotitza a nivells propers als de 1975 a tancament de la sessió europea. Mentrestant s’han conegut les dades de confiança del consumidor de la Universitat de Michigan que queden moderadament millor del que esperava el consens d’analistes. Pel que fa als selectius del Vell Continent, l’únic que s’ha vist impulsat a l’alça ha estat l’Ibex-35, que ho ha fet per sota del punt percentual, en què han destacat les severes pujades del sector bancari. A l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street seguien impulsats a l’alça al finalitzar el mercat europeu.

Categories: General Tags: