Home > General > Jerome Powell pren la paraula

Jerome Powell pren la paraula

28/08/2020

Amb l’inici del tan esperada reunió de Jackson Hole amb els portaveus més representatius dels Bancs Centrals d’arreu del món, els inversors han dirigit el seu interès cap a les paraules de Jerome Powell. En la primera sessió, el discurs del president de la Fed s’ha centrat a tractar el tema de l’ocupació, que ha quedat molt tocada des de l’inici de la pandèmia a més a més de tocar per sobre el tema de la inflació. Ha volgut matisar que actualment el primer objectiu és recuperar l’ocupació, per davant de l’estimulació de la inflació  i que faran el que sigui necessari per aconseguir el seu objectiu. Acte seguit de l’inici del seu discurs on ha tractat els dos temes anteriorment esmentats, els mercats americans han seguit amb apujades seguint la tònica dels últims dies. Seguint en clau americana, es coneixien les dades de noves peticions d’atur setmanals, que tornaven a superar el milió de peticions mostrant una severa parada en la recuperació durant aquest últim mes. L’altra cara de la moneda eren els selectius europeus, que finalitzaven la sessió amb generalitzades correccions superiors al mig punt percentual. Pel que fa a la guerra comercial, hi ha novetats que aviven el foc entre ambdues potències mundials després dels presumptes atacs xinesos a avions americans que sobrevolaven territori prohibit xinès. Mentrestant, la reunió de Jackson Hole seguirà esdevenint el focus dels inversors fins a finalitzar divendres.

Categories: General Tags: