Home > General > El BCE i la FED refreden els mercats

El BCE i la FED refreden els mercats

21/08/2020

La tonalitat negativa s’apoderava dels selectius europeus en iniciar de sessió, una tonalitat que ha estat impossible d’esborrar durant tota la sessió i que ha superat en la majoria de selectius més representatius l’1% negatiu. El principal fet que ha propiciat les correccions ha estat la digestió de les actes de la Reserva Federal del mes passat que es van donar a conèixer l’anterior sessió, un cop tancada la jornada europea. Dita publicació, amb un to molt caut tirant a realista, no va encoratjar gaire els inversors americans, i sobretot va preocupar la poca acció a nivell del control de la corba de tipus, un fet que es donava per suposat i que va propiciar que tots els selectius de Wall Street finalitzessin en terreny negatiu. Avui ha estat el torn del BCE, en què s’ha volgut reiterar la gravetat de la situació i s’ha volgut injectar una dosi de realisme al mercat explicant que s’està sent excessivament optimista a l’hora de projectar la recuperació econòmica a Europa. A més a més, les dades relacionades amb l’ocupació als EUA han resultat estar molt per sota del que s’esperava, en superar el milió de noves peticions i minvar les esperances d’una tan ràpida recuperació com s’estava veient fins fa poc. Sumat a això, s’especulava que les ajudes que tenen previstes aplicar en un futur no molt llunyà a l’economia americana podrien ser molt més baixes de la quantitat que es va pronosticar en primer moment, un motiu més per propiciar la consolidació als mercats americans després de l’excel·lent rendiment que estan acumulant.

Categories: General Tags: