Home > General > Els PMIs europeus aporten una nova dosi de realitat

Els PMIs europeus aporten una nova dosi de realitat

22/08/2020

La darrera sessió de la setmana començava amb bon peu a falta de conèixer les dades dels PMIs de serveis i manufactures de diversos països de l’Eurozona, que serien els que més volatilitat aportarien a la sessió. I així ha estat, les dades publicades per França i Alemanya han demostrat que la recuperació econòmica serà molt més lenta del que s’esperava, tal com havia advertit diverses vegades Lagarde, presidenta del BCE. Els rebrots constants durant la època estival han propiciat una parada en sec de la recuperació que s’estava veient en les últimes lectures. Encara al Vell Continent, destacaven també les paraules del portaveu europeu en relació al Brexit, que ha afirmat que a dia d’avui encara estan lluny d’arribar a un acord i ha acusat el bàndol britànic de no haver mostrat voluntat de desencallar les negociacions. A més a més, la jornada comptava amb els venciments d’opcions que podien distorsionar moderadament el mercat, fet que ha propiciat un predomini de les correccions per finalitzar la setmana als selectius europeus. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic els selectius cotitzaven mixtos a l’obertura sense un rumb fix i contagiats negativament per les fluixes dades de l’economia europea. Pel que fa al pla d’ajudes que han de pactar entre demòcrates i republicans, se segueix sense notícies que aportin fumata blanca. D’aquests moviments el gran beneficiat n’ha estat el dòlar, que es torna a apreciar per segon dia consecutiu contra l’euro, i ha arribat a nivells 1,17 i escaig, mentre que l’or es veia afectat negativament i se situava a 1.935 punts.

Categories: General Tags: