Home > General > Europa frena la mala ratxa

Europa frena la mala ratxa

20/08/2020

Els selectius del Vell Continent aconseguien capgirar una sessió que de nou començava amb mal peu, però a mesura que avançava la tonalitat positiva s’expandia arreu dels mercats europeus, que consolidaven la primera jornada d’avenços generalitzats en la segona quinzena d’agost, que històricament acostuma a ser molt fluixa a nivell de volum de transaccions degut a la festivitat estival. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic destaquen els nous màxims històrics constants de l’S&P500 i el Nasdaq Composite, que gairebé cada setmana aporten noves fites després d’haver viscut la crisi econòmica més ràpida de tota la història. Cal destacar que els selectius americans han estat els clars guanyadors en aquesta crisi, en què podem arribar a veure diferencials al voltant del 30% si comparem els rendiments acumulats del nostre país veí agafant com a referència l’Ibex-35 comparant-lo amb l’S&P500. Sembla que tant la política monetària per part de la FED com els diversos acords entre republicans i demòcrates als Estats Units a l’hora de tirar endavant nous plans d’estímuls econòmics ha acabat de decantar la balança a nivell de preferències en les inversions, com a mínim, fins al dia d’avui. A més a més, seguint en clau americana es coneixeran les actes de la FED en l’última intervenció, en què podrien donar mostres de futurs moviments. A tancament de sessió europea el tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,190, i mostraven una lleugera apreciació del dòlar respecte a l’euro frenant lleugerament els continus moviments a favor de la divisa única.

Categories: General Tags: