Home > General > La incertesa per la falta d’acord als Estats Units belluga els mercats

La incertesa per la falta d’acord als Estats Units belluga els mercats

15/08/2020

La setmana acabava amb caigudes significatives que superaven de llarg el punt percentual. La falta d’un acord entre demòcrates i republicans per aprovar el nou pla d’ajudes als Estats Units va pesar massa entre els inversors, que decidien desfer posicions abans del cap de setmana a l’espera de nous estímuls. Les dades macroeconòmiques americanes d’ahir no van ajudar a dirigir la sessió cap a terreny positiu. A més, durant la jornada d’avui les administracions americanes i xineses es reuniran per avaluar i revisar  el desenvolupament de la fase 1 de l’acord comercial entre les dues potències mundials. Així doncs, els mercats europeus cotitzaven a la baixa en una jornada de molta volatilitat i poc volum. L’índex britànic FTSE-100 era el col·lectiu que més corregia amb una caiguda propera a l’1,6%. Per la seva part, l’IBEX-35 posava en perill els 7.000 punts però finalment aconseguia recuperar terreny i tancava a nivells de 7.150 punts, amb una caiguda superior al punt percentual. Als Estats Units els mercats obrien mixtos. El Nasdaq era l’únic índex que obria lleugerament positiu però a mesura que avançava la sessió perdia el color verd. Pocs moviments pel que fa al petroli. El barril de Brent i el cru WTI registraven lleugeres pèrdues que els situaven a nivells de 44,81 i 42,13 dòlars, respectivament.
El tipus de canvi eurodòlar seguia la seva senda alcista i se situava a nivells d’1,1831, amb un recorregut positiu setmanal del 0,36%.

Categories: General Tags: