Home > General > Europa, dubitativa a falta de catalitzadors

Europa, dubitativa a falta de catalitzadors

18/08/2020

La segona quinzena d’agost ha iniciat sense un rumb clar als selectius europeus, on hem viscut una tonalitat mixta en els selectius més representatius durant tota la sessió. Amb l’escepticisme de la vacuna russa per frenar la Covid-19 i el repunt exponencial dels casos de contagis al Vell Continent, no ha tardat a conèixer-se la notícia sobre una patent procedent de la Xina per a la futura vacuna que ha estat un dels principals motius pels quals els inversors encara romanen optimistes a mesura que s’apropa una tardor que preocupa molt els epidemiòlegs. L’FTSE 100 era el selectiu que liderava els mercats del Vell Continent, amb pujades no superiors al punt percentual. Per l’altra cara, destacava negativament de nou el comportament de l’Ibex-35, que corregia un 0,90% però aconseguia salvar el nivell psicològic dels 7.000 punts. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic destacaven positivament els avenços de l’S&P500 i el Nasdaq Composite al tancament de la sessió europea, mentre que el Dow Jones era l’encarregat d’ennegrir els rendiments procedents des d’Amèrica del Nord. Amb relació a la guerra comercial, seguien mantenint-se les tensions i l’estira-i-arronsa entre Donald Trump i Xi Jinping es traduïen en noves amenaces per la part americana per tal d’entorpir el funcionament d’empreses com Alibaba o Huawei. El tipus de canvi euro-dòlar segueix situant-se a nivells d’1,186 i mostra una lleugera apreciació de l’euro amb relació al dòlar respecte a l’anterior jornada.

Categories: General Tags: