Home > General > Europa busca consolidar els guanys de la setmana

Europa busca consolidar els guanys de la setmana

14/08/2020

Després d’uns dies de moviments a l’alça dels mercats, els índexs europeus es donaven un lleuger respir que ajudava a consolidar els nivells actuals. La falta de dades macroeconòmiques rellevants, tret de la publicació de la dada de noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units, feia que els mercats es quedessin buits d’estímuls. Tot això, en un context geopolític complicat, en què les tensions entre els Estats Units i la Xina segueixen augmentant, però que no sembla alterar excessivament els mercats. A més, les negociacions per aprovar un nou pla d’estímuls fiscals als Estats Units han quedat estancades i els experts temen que no s’aconsegueixi un acord fins al setembre. A Europa, els mercats cotitzaven a la baixa amb pèrdues que se situaven dins del punt percentual negatiu, buscant consolidar els nivells aconseguits durant la setmana. Per la seva part, Wall Street obria la sessió mixt. L’índex tecnològic americà, el Nasdaq, tornava a dominar els guanys als Estats Units, pujant prop d’un punt percentual i situant-se a nivells de màxims històrics. Durant el 2020 el Nasdaq s’ha revalorat un 22,72%. D’altra banda, el Dow Jones registrava una caiguda propera al 0,20% a tancament del mercat europeu. Pel que fa al petroli, els preus del barril de Brent i el cru WTI es donaven un respir i se situaven a 45,14 i 42,39 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar seguia a l’alça i se situava a 1,1821.

Categories: General Tags: