Home > General > El verd predomina als mercats

El verd predomina als mercats

13/08/2020

Ahir es va viure una sessió típicament estiuenca. Les dades macroeconòmiques no eren especialment rellevants, amb la producció industrial de la UEM del juny i l’IPC dels Estats Units. Sense grans estímuls fonamentals la jornada es va dirigir per notícies i rumors sobre el pla d’estímuls fiscals dels Estats Units i la vacuna contra la Covid-19. Així doncs, els mercats europeus obrien amb certa incertesa però al llarg de la sessió deixaven el vermell per passar a cotitzar en positiu. L’IBEX-35 consolidava les pujades dels dies anteriors però no podia superar els 7.300 punts. El millor índex era el FTSE-100 britànic, amb uns guanys superiors als dos punts percentuals. A l’altre costat de l’Atlàntic, els índexs cotitzaven positius amb guanys que superaven el punt percentual. El Nasdaq liderava les pujades, +1,95% al moment de finalitzar la sessió a l’Eurozona. Pel que fa al petroli, l’OPEP, l’Organització de Països Exportadors de Petroli, estimava que la caiguda de la demanda del petroli per a aquest any seria més acusada del que inicialment esperaven degut a la incertesa generada pel coronavirus. Tanmateix, els inventaris de cru als Estats Units es reduïen més de l’esperat i els preus del petroli reaccionaven a l’alça amb guanys que rondaven els dos punts percentuals. Al tancament de la sessió europea, el barril de Brent i el cru WTI cotitzaven a nivells de 45,30 i 42,42 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar recuperava terreny i se situava a nivells d’1,1792.

Categories: General Tags: