Home > General > ‘Goldfinger’ i ‘Italian Job’

‘Goldfinger’ i ‘Italian Job’

07/08/2020

Golffinger (1964), tercera pel·lícula de les aventures del espia britànic James Bond, o Italian Job (1969, reeditada el 2003) són dues excel·lents pel·lícules a recomanar amb un metall preciós en comú: l’or. A efectes de coneixement, l’any 1964 i 1969 l’or cotitzava sobre uns 35 dòlars/oz. Avui en dia l’or és un dels actius amb millor comportament. La seva cotització ha superat i consolidat els 2.000 dòlars/oz, més precisament 2.054. Un entorn amb moltes incerteses derivades  en part pel joc de tensions comercials Estats Units-Xina, per la crisi sanitària de la Covid i per uns bancs centrals altament expansionistes ha portat els inversors a buscar actius considerats refugi com l’or. En aquest context no hem de descuidar altres matèries primeres com la plata, que també està veient la seva cotització enfilar-se. La plata manté certa correlació amb l’or. Anecdòticament destacar que el confinament i el teletreball han portat tant institucions com particular a renovar o invertir en ordinadors. Tot aquest hardware té molts components de plata. A nivell de mercats, la jornada a Europa va ser relativament vermella després de tres jornades positives. Els mercat americans lluitaven per mantenir el positiu. Els inversors tenen la vista posada en la xifra d’ocupació americana que es publica avui. L’encreuament de l’eurodòlar es va situar estable a 1,1850.

Categories: General Tags: