Home > General > Els mercats tenen el vent a favor

Els mercats tenen el vent a favor

06/08/2020

La veritat és que és molt agradable quan en redactar el comentari podem donar notícies positives i dir que a tancament europeu pràcticament tots els mercats estan en positiu. Què motiva aquest to positiu? (i) En primer lloc, el secretari del Tresor Steve Mnuchin va comentar que estan a punt de tancar un nou paquet d’ajudes, (ii) el president Trump (com qui no vol) va deixar intuir que les dades d’ocupació (divendres) podrien ser bones, (iii) una empresa americana va anunciar que la vacuna sobre la qual treballen ha produït un alt nivell d’anticossos (encara en fase inicial) i (iv) en darrer lloc destacar que es van publicar una sèrie de xifres (PMI eurozona) mostrant millores des de la darrera publicació (i per sobre de 50! –recordem que aquests indicadors per sobre de 50 marquen expansió). En el mercat espanyol, les principals empreses lligades al turisme i oci van despuntar clarament. D’aquesta manera IAG (Iberia, Vueling & British Ariways) van rebotar amb molta força. Entre els valors baixistes va destacar el sector financer i valors com Telefónica. L’or seguia la seva senda alcista i cotitzava prop de 2.035. Altres metalls preciosos, com la plata, també acompanyaven en l’ascens. L’eurodòlar es creuava entorn de l’1,1890 marcant debilitat del costat de la divisa americana.

Categories: General Tags: