Home > General > Bon cap de setmana a tothom!

Bon cap de setmana a tothom!

08/08/2020

Tanquem setmana amb els mercats en signe mixt, Europa en verd mentre que els Estats Units van obrir la jornada d’ahir en vermell. Wall Street mantenia un to baixista a causa que els inversors no eren optimistes quant a l’acord d’una nova ronda d’estímuls monetaris així com a una contínua confrontació de la Casa Blanca amb la Xina. Així doncs, es trenca una ratxa alcista de l’S&P-500 de cinc dies consecutius. El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que imposaria una ordre executiva que impedeix a les companyies del seu país fer negocis amb les companyies xineses Bytedance (Tik Tok) i Tencent (propietari de WeChat). Aquestes empreses xineses van patir una forta bufetada en la seva cotització, que va arribar a caure un 10% del seu valor de mercat respecte a la jornada anterior. Per la seva banda, el gegant xinès augmenta les seves reserves en divises estrangeres de manera molt superior a les del mes de juliol. Per la seva banda, les reserves d’or es van veure beneficiades per l’augment del preu que el metall preciós ha experimentat durant aquestes últimes setmanes. Aquest últim ha arribat a assolir el nivell de 2.000 dòlars l’unça, degut a les incerteses generades per l’augment de casos de coronavirus arreu del món, posant de manifest l’inici d’una segona onada de casos en diferents punts de la geografia, així com les restriccions que certs països imposen als seus ciutadans a l’hora de viatjar a altres països.

Categories: General Tags: