Home > General > Els EUA catapulten les borses a l’alça

Els EUA catapulten les borses a l’alça

03/07/2020

De nou, les novetats macroeconòmiques procedents des dels Estats Units sorprenen a l’alça, demostrant una vegada més el motiu del diferencial entre la recuperació de la borsa americana i la borsa europea. En aquest cas, s’han publicat les dades de creació de nous llocs de treball, que s’ha situat en 4,8 milions per al mes de juny, un nombre exponencialment per sobre del que s’esperava per aquesta lectura. L’economia americana està recuperant a passos de gegant l’activitat que es duia a terme prèviament a l’estat d’alarma. Sumat a aquesta gran notícia, les filtracions de diverses empreses del sector sanitari respecte dels avenços que suposadament estan fent en la recerca de la nova vacuna contra la Covid-19 han inundat els selectius globals d’optimisme.  La sessió al Vell Continent va aconseguir finalitzar amb severes apreciacions, generalment per sobre del 2,5%, amb l’excepció del FTSE-100, que ho feia lleugerament per sota de l’1,5%. El país que liderava les pujades va ser el nostre veí del sud, Espanya, amb un IBEX-35 que s’apreciava un 3,74%, després de ser el més castigat durant el 2020. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street cotitzaven amb moderades pujades per últim dia de la setmana i amb horari reduït, ja que avui se celebra la festivitat del Dia de la independència.
El tipus de canvi eurodòlar es va mantenir relativament estable, amb una lleugera apreciació del dòlar respecte de l’euro per situar-se a nivells d’1,123 a tancament europeu.

Categories: General Tags: