Home > General > Milloren les dades macroeconòmiques als EUA

Milloren les dades macroeconòmiques als EUA

02/07/2020

Les dades macroeconòmiques provinents d’Amèrica han servit per començar amb molt bon peu el tercer trimestre de l’any. En aquest cas, l’índex ISM de manufactures, que mesura l’activitat nacional de les fàbriques americanes, ha resultat estar molt per sobre del que s’esperava el consens d’analistes enquestat prèviament, i situant-se de nou en període d’expansió a nivells de 52,6 deixant molt enrere la darrera lectura de 43,1. Sumades a aquestes dades, s’ha vist un creixent de l’ocupació i un augment en les despeses dels consumidors, en canvi, per la part menys bona, aquestes millores de l’activitat econòmica han vingut de la mà amb nous repunts de rebrots al continent americà, que de moment estan controlats. Malgrat això, els inversors romanen més preocupats per la qüestió sanitària i per possibles nous confinaments en cas que la pandèmia torni a ressorgir passada l’època estival. Tal com avançàvem dimarts, la temàtica de la guerra comercial entre els EUA i la Xina tornaria a ser protagonista, i ahir es coneixien noves tensions relatives a les noves lleis que ha imposat el país oriental a Hong Kong, amb què el país americà no està d’acord i així ho ha fet públic. Pel que fa als selectius europeus, es va viure una sessió mixta sense un rumb clar i amb escasses desviacions respecte a les cotitzacions dels dia anterior, mentre que a Wall Street els dubtes calaven i a tancament de la sessió europea també cotitzaven en to mixt.

Categories: General Tags: