Home > General > Fi de trimestre

Fi de trimestre

01/07/2020

S’acaba un dels pitjors trimestres de tota la història econòmica, degut als efectes col·laterals d’un confinament generalitzat arreu del món. La nova casuística ha afectat de ple en totes les economies globals, que han recollit àmplies pèrdues a nivell governamental i corporatiu durant aquests últims tres mesos. A partir d’aquí, el tercer trimestre serà clau per començar a veure més clar l’horitzó a l’hora de poder estimar quines seran les dades de creixement del PIB més acotades de cara a final d’any, enmig dels continus temors de possibles rebrots del virus. Cal recordar que amb l’inici del juliol, temes com les eleccions generals als Estats Units, amb Joe Biden i Donald Trump com a candidats, la guerra comercial o les negociacions de Brexits tornaran a prendre un protagonisme perdut en segon pla davant de la crisi sanitària mundial. Mentrestant, des del veí del sud arribaven notícies procedents del Banc d’Espanya, que instava el govern a proposar polítiques econòmiques ambicioses per tal de donar un impuls totalment necessari després de veure els molt dèbils pronòstics que s’esperen de cara a final d’any. Pel que fa als selectius del Vell Continent, la jornada va estar protagonitzada per moderades correccions durant tota sessió, coincidint amb els típics rebalanceigs trimestrals de carteres de fons de pensions o hedge funds aportant severa volatilitat al mercat. A l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street sumaven positivament a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: