Home > General > Europa comença la setmana amb bon peu

Europa comença la setmana amb bon peu

30/06/2020

A mesura que s’apropa l’època estival, els inversors europeus comencen a recuperar les ganes d’incrementar la ponderació en actius de risc. L’arribada de nou del turisme a Europa, a més a més de les bones dades que s’estan coneixent dels escassos rebrots del virus, sumat a la cada dia més viable possibilitat de tenir un nou fons de recuperació econòmica al Vell Continent va impulsar les borses a l’alça durant la primera sessió de la setmana, de la mateixa manera que la divisa única mostrava una lleugera apreciació respecte del dòlar a tancament europeu. El fort diferencial de recuperació que hi ha hagut entre Wall Street, que ha arribat a fer màxims històrics, i Europa, ha estat molt gran, fet que molts inversors veuen com una oportunitat per tornar a mirar de ben a prop el nostre continent. Els selectius europeus aconseguien tancar amb apreciacions superiors als 70 punts bàsics en mercats més representatius, mentre que a l’altra banda de l’Atlàntic l’obertura als Estats Units era amb lleugeres pujades, que a mesura que avançava la sessió prenien impuls alcista després de les fortes correccions vistes a tancament de la setmana anterior. En clau britànica, segueixen les incerteses en les negociacions del Brexit, un tema que semblava que havia perdut pes, però que tornarà a prendre protagonisme a mesura que s’acosti el termini pactat per arribar a nous acords amb la Comissió Europea.

Categories: General Tags: